Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση Γιάννη Σόντρα σχετικά με το Στρατόπεδο "Καλιαγκάκη"


             Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 29 Αυγούστου, τόσο εκτός ημερησίας διάταξης όσο και στα θέματα της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα για τα οποία εξαιτίας της ιδιαίτερης σημασίας τους αισθανόμαστε την ανάγκη της δημόσιας επικοινωνίας  της θέσης μας.
           Παράλληλα, οφείλουμε να καταδείξουμε μέσα από την παράθεση αυτή το μέγεθος και το βάθος της συναλλαγής της Δημοτικής αρχής και την ικανοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου καθώς επίσης και την ύποπτη αδυναμία της να ξεχωρίσει και να διεκδικήσει τα συμφέροντά του.
         Με τον Ν. 2745 του 1999, καθορίζεται η διαδικασία αποδέσμευσης και αξιοποίησης χώρων που στο παρελθόν ήταν στρατόπεδα, από  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και προβλέπει μετά από αίτημα του Δήμου την από κοινού εκμετάλλευση με ποσοστό 50% .
         Ο Δήμος μας, έχει ζητήσει την παραχώρηση του στρατοπέδου ¨Καλιαγκάκη¨, προκειμένου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονία να αναπτυχθούν επιπλέον τμήματα του.
         Το Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας, συμφώνησε στην παραχώρηση του στρατοπέδου και ζήτησε την από κοινού εκμετάλλευση με το Δήμο μας.
         Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του απέρριψε τις προϋποθέσεις παραχώρησης που προβλέπει ο Ν. 2745 /99 και ζήτησε την καθαρή και πλήρη απόδοσή του στον Δήμο Έδεσσας επικαλούμενο τον τρόπο και τους όρους παραχώρησης της Δημοτικής Έκτασης στο Υπ. Εθ.Αμ για την κατασκευή του στρατοπέδου το 1951.
        Πρόκειται δηλαδή για δημοτική έκταση του παραχωρήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό, πλέον έχουν εκλείψει οι λόγοι παραχώρησης και πρέπει να αποδοθεί ακέραιο πίσω.
        Η μισή έκταση είναι ήδη δεδομένη με τη ψήφιση του Ν.2745/99,...... 
                ........ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ.
        Προτείναμε για το σκοπό αυτό την κατάθεση αγωγής κατά του Υπ. Εθ.Αμ.και κάθε μορφής κινητοποίηση για την επιτυχία του σκοπού, αντί αυτού ο Δήμαρχος και η παράταξή του ψήφισαν και αποδέχθηκαν την εφαρμογή του Ν.2745/99 για την παραχώρησή του.
       Αναγνώρισαν, παραδέχτηκαν δικαιώματα και εκχωρούν δημοτική έκταση στους επιτελείς του Υπουργείου και την οικοπεδοποίησή της από ...απόστρατους αξιωματικούς.
        Είναι απορίας άξιο και πρέπει  να εξηγηθεί:
-       ποιός ΕΔΕΣΣΑΙΟΣ είναι ο πατέρας αυτής της πρωτοβουλίας ;
-       σε τί αποσκοπεί ;  
-       ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ;


                                Ο επικεφαλής της παράταξης



                                 ΣΟΝΤΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου