Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Θέσεις σχετικά με την ανανέωση μίσθωσης και εκμετάλλευσης του λατομείου μαρμάρων στο Νησί από την εταιρία ¨ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΦΩΝ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΕΠΕ¨



        Έχουν ακουστεί και έχουν γραφεί πολλά για την λειτουργία του λατομείου στο Νησί από την εταιρία ¨ Αφοί Καλαντζή¨ αφού από χιλιόμετρα είναι ορατή η επίπτωση της λειτουργίας του στο περιβάλλον, σε περιοχή που προστατεύεται από ειδικές συνθήκες (περιοχή NATURA) και δεσπόζει στον χώρο των πηγών  του μοναδικού και παγκόσμια αναγνωρισμένου, υγροτόπου.
        Αποτέλεσμα των επιπτώσεων της λειτουργίας η καθολική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και τέσσερις (4)ομόφωνες αποφάσεις, διαφορετικών συμβουλίων του Νησιού με το οποίο ζητούν την παύση της εκμετάλλευσης του λατομείου και την απομάκρυνση από τον χώρο της εταιρίας, μετά την προβλεπόμενη από τον νόμο αποκατάστασή του.

       Το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνες αποφάσεις του από το 2007 και αφού έδωσε τον αναγκαίο χρόνο αποκατάστασης του χώρου αλλά και για την προσαρμογή της εταιρίας στο δεδομένο της αποχώρησής της από το λατομείο, απέρριψε αίτημα της εταιρίας  για παράταση της μίσθωσης.
       Η εταιρία προχώρησε σε μονομερή ανανέωση της μίσθωσης, προσβάλλοντας με την ενέργειά της αυτή, τη βούληση της κοινωνίας και το κύρος του Δήμου.
       Αγνοώντας προκλητικά τις υποχρεώσεις της απέναντι στο νόμο και το περιβάλλον, ποδοπατώντας την αξιοπρέπεια των κατοίκων της περιοχής,  αλαζονικά , αυταρχικά και προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της δρά αποικιοκρατικά εις βάρος των παιδιών μας..
       Μέχρι σήμερα η εταιρία δεν έχει κάνει τίποτα στη κατεύθυνση της αποκατάστασης του χώρου, αγνόησε τις  ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και επιβραβεύεται για τη συμπεριφορά της αυτή από τον Δήμαρχο και την παράταξή του με την ανανέωση της μονομερούς παράτασης της μίσθωσης.
       Για ποιό λόγο άραγε ;
       Ποιός ...σοβαρός λόγος οδήγησε σε αλλαγή στάσης, τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου ;
       Η ..αλλαγή σ΄όλο της το μεγαλείο.!!!!  
          
       Τα συμπεράσματα αγαπητοί συμπολίτες δικά σας.
       Εμείς , θα αγωνιζόμαστε απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές με όλες μας τις δυνάμεις, από εσάς ζητάμε να κρίνετε πρώτα εμάς και μετά το ξεδίπλωμα των ....πρωτοβουλιών της παράταξης του Δημάρχου.



                                      Ο επικεφαλής της παράταξης

                                                                                                                           ΣΟΝΤΡΑΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου