Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ… 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!!!

Με πρωτοβουλία του αείμνηστου συμπολίτη μας Ευάγγελου Δίζα και της συζύγου του Αμαλίας, που ήταν και οι κύριοι δωρητές, ιδρύεται στο Δήμο μας το 2005, ο Οίκος Ευγηρίας «Ευάγγελος και Αμαλία Δίζα» με σκοπό την αξιοπρεπή διαβίωση της πλέον ευαίσθητης ομάδας συμπολιτών μας, των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας .
Η τοπική κοινωνία αναγνώρισε αμέσως τη σημασία του και με περίσσεια αγάπη, αγκάλισε τη λειτουργία του, συνεισφέροντας με κάθε τρόπο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενοίκων του. Αξίζει να θυμηθούμε τη μεγάλη συμβολή της κας Ευθυμίας Γουναρά – Βυρώζη μαζί με τη συνδρομή πολλών ακόμα συμπολιτών μας.  

14/9/2005: Εγκαίνια Γηροκομείου, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, του Μητροπολίτη, αρχών και πλήθους κόσμου.
Με το Δήμο Έδεσσας χρηματοδότη,  την Ιερά Μητρόπολη και την Ν.Α. να συμβάλλουν οικονομικά, αλλά και το Σύλλογο Φίλων του Γηροκομείου υποστηρικτικό μηχανισμό, ο Οίκος Ευγηρίας «Ευάγγελος και Αμαλία Δίζα» ή όπως τελικά επικράτησε στην κοινωνία, το Γηροκομείο Έδεσσας, λειτούργησε με 11 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και πολύ γρήγορα, έγινε πρότυπο λειτουργίας για τη χώρα. 
Με σεβασμό, ακολουθώντας σύγχρονες αντιλήψεις και αξιοποιώντας κάθε νέο θεσμό σχετικό με τη κοινωνική φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων, προσπαθήσαμε και εκπληρώσαμε τους σκοπούς της ίδρυσής του, έχοντας την ευθύνη της λειτουργίας του.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά, στην νέα πραγματικότητα όπως αυτή σταδιακά διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια, όπου το αυτονόητο αμφισβητείται και η κοινωνική παρέμβαση αποτελεί ανάγκη πλέον, για τη διατήρηση κάποιου επιπέδου κοινωνικής συνοχής, δυστυχώς η λειτουργία του έχει καταστεί προβληματική.
Επιβάλλεται να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Διοίκησης του Δήμου η ομαλή λειτουργία του Γηροκομείου Έδεσσας, καθώς μόνον τότε ενεργοποιείται η κοινωνία και στέκεται αλληλέγγυα  και εθελοντικά υποστηρικτική σε αυτό.
Υποχρέωση όλων μας είναι, να υπερβούμε τις πολλαπλές δυσκολίες και να  προσφέρουμε με σεβασμό, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους δικούς μας ηλικιωμένους ανθρώπους, ενισχύοντάς τους την αίσθηση  προστασίας και ασφάλειας, τονώνοντας με τον τρόπο αυτό την αυτοεκτίμηση τους και τη διάθεση για ζωή.
Εμείς πιστοί στις αρχές μας, αγωνιζόμαστε για τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας του Γηροκομείου Έδεσσας, στηρίζουμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας και αντιστεκόμαστε σε επιλογές που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία τους.
Άλλωστε θέση και πιστεύω μας αποτελεί η άποψη ότι, μέτρο πολιτισμού μιας κοινωνίας, είναι η φροντίδα που επιδεικνύει αυτή, στα ηλικιωμένα μέλη της.
Με αυτή την άποψη πορευόμασταν και με αυτή συνεχίζουμε, αφού στο επίκεντρο των επιλογών μας,... είναι πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

                         Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝ ΕΡΓΩ»
                                                       ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου