Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

¨Ένα χρόνο μετά... ¨


Είδαμε....
Τα λιοντάρια...να κοτίζουν.
Τους ερασιτέχνες ...να γίνονται στυγνοί επαγγελματίες.
Το άσπρο ... να  μαυρίζει.
Τη  σημαία των ¨πιστεύω¨ μας... να  κουρελιάζεται.
Την ψήφο μας... να φαλκιδεύεται
Την  αξιοπρέπειά μας ...να ποδοπατείται
Την  ελπίδα μας, για καλύτερες μέρες ...να εξανεμίζεται.
Αυτά και άλλα πολλά ακόμα.... μόλις μέσα σε ένα χρόνο. Κάτι σε κακοριζιά μου φέρνει όλο το σκηνικό που ζούμε ή μπορεί να είναι καμιά καλοστημένη φάρσα- τιμωρία για την έκλυτη ζωή που υποχρεωθήκαμε να ζήσουμε, τα προηγούμενα χρόνια.
Όποια πολιτική μάσκα και να αφαιρέσουμε,  την ίδια στρυφνάδα αντικρίζουμε , το ίδιο παγωμένο βλέμμα μας καλεί σε υποταγή, ακόμα και η έκπληξη μας απαγορεύεται ,πόσο μάλλον η αντίδραση.
Είμαστε για λύπηση. Είχαμε μάθει αλλιώς. Διεκδικούσαμε, φωνάζαμε στο δίκιο μας, ακόμα και στο άδικο, σαν να μας χρώσταγαν ...δεν πιστέψαμε ούτε στιγμή πως το παραμύθι είχε και κακό λύκο...  
Ώσπου ήρθε και είναι και πεινασμένος...κατασπαράζει τις ζωές μας αδηφάγα...και με τα λιγοστά του  αποφάγια αξιώνει να νοιώσουμε χορτάτοι.

Στρατιές οι άνεργοι, οι πεινασμένοι και οι άστεγοι και σαν να μη φτάνουν αυτά έρχονται και τα χλευαστικά πρωτοσέλιδα γειτονικών χωρών, που ευχαριστούν τη χώρα μας για την εμπνευσμένη πολιτική που ακολουθεί και η οποία τους έχει δημιουργήσει,  πάνω από 250.000 νέες θέσεις εργασίας.
Όπως και αν το δούμε,... όπου και αν στρέψουμε το βλέμμα μας...παντού σκοτάδι.
Μας είπαν η Ελπίδα έρχεται...το πιστέψαμε και τρέξαμε, δις και τρις να τους στηρίξουμε...τζίφος...άνθρακες ο θησαυρός...γιαλαντζί Αριστερά προέκυψε.
Και τώρα τι;....ξανά σωτήρες;....ξανά φωστήρες νεοφιλελέ;...ο Κούλης;...αν είναι δυνατόν!
Και όμως ΕΙΝΑΙ...για να μη ξεχνιόμαστε, στο συλλογικό μας παραλογισμό ...και Λεβέντικα στηρίξαμε το σύστημα... και Χρυσά αυγά εκκολάψαμε για πάρτη του. Γιατί όχι και τον Κούλη!!!!!!!
Η Ελπίδα ξανάρχεται....αυτήν τη φορά, μην μπερδευτείτε θα την υποδεχθούμε... με γαλάζιο και όχι με κόκκινο χαλί...
Να διαψεύσουμε τον Άδωνη, γιατί;
ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου